Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Marraskuu: Taimitilaukseet on nyt tehty ja mullatkin kohta matkalla kasvitarhalle. Vielä pitää siemenet ja ruukut tilata ja tuleva kevät alkaa olla jo hyvin suunniteltu.

 

Toukokuu 2023. Tämä vuosi on meillä juhlavuosi. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta kasvihuoneviljelyn aloittamisesta Tasalan Kasvitarhalla ja 20 vuotta Aulilla täyteen puutarhayrittäjänä. Asiakkaat saivat toivoa juhlavuoteen ohjelmaa. Lukuisten hyvien ideoiden joukosta poimimme muutamia ideoita, jotka pystymme toteuttamaan.

Lauantaina 27.5.2023 kasvitarhalla siis tapahtuu. Vietämme omenapuupäivää klo 10-15. Rajalan taimiston Timo Viertamo tuo myyntiin kasvattamiaan laadukkaita omenapuita sekä päärynä-, luumu- ja kirsikkapuita. Timo on kasvitarhalla klo10-15 ja häneltä voi kysyä omenapuihin liittyvistä asioista. Klo 10.30 ja klo 12 pidetään omenapuu-infot.

Lavakaulusviljelyn alkeet pikakurssi pidetään klo 13. Puutarha-Martta Marjo Heikkinen neuvoo lavakaulusviljelystä ja kylvämme porkkanaa, salaattia, naurista, retiisiä, hernettä ym.

Terveyttä yrteistä ja kasveista -info klo 14. Sini Tossavainen kertoo yrttien ja luonnon kasvien terveysvaikutuksista.

Miten yhdistää vanhaa rompetta ja kukkia?

Vanhan tavaran uusi elämä pihassa-näyttely 27.5.2023-9.6.2023 välisenä aikana.  Kasvitarhalta voit bongata farkkua, pyörää, kumisaapasta, kattilaa ja autonrengasta ym kukilla somistettuna. Voit äänestää mieleistäsi kierrätysideaa ja osallistua samalla arvontaan, jossa arvotaan 50 euron lahjakortti Tasalan Kasvitarhalle 9.6.2023 klo 19 jälkeen.

Kahvi- ja jätskitarjoilu klo 10-15, tervetuloa!

Lisää tapahtumia luvassa myöhemmin.

Auli

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyt on orvokkien aika. Upeat Cool wave -orvokkiamppelit ihastuttavat syksyyn saakka. Valikoimissa myös sarviorvokkiamppeleita ja haudoille sopivia ruukkuja sekä irtoruukuissa orvokeita.

Orvokit kestävät pientä pakkastakin, joten ne ovat turvallinen valinta keväällä.  Orvokkimme ovat kasvatettu täysin ilman "myrkkyjä", joten niitä uskaltaa turvallisin mielin käyttää kakkujen ja salaattien koristeena.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------